Känner igen mig själv här


Plugg

Sitter och läser på om WTO och EU:s subventioner till europeiska bönder. Tanken är att detta ska utmynna i en essä om global rättvisa i idéhistoria. Jag gillar att den bästaste Sabine har skrivit en uppsats, typ, som jag kan använda som bakgrundsinfo. Jag gillar än mer att hon låter mig läsa den. Score!!!




God hates us all

Sitter och peppar mig till att orka göra klart allt jag måste göra klart idag.

Så nu sitter jag här på SODA:s kontor och lyssnar på Slayer och ber olika förlag om recensionsexemplar.


God morgon

Vaknar på bästa sättet med solsken, kaffe och stabil frukost.

Nu sitter jag i skolan och gör mig redo för en hektisk dag. Först ska jag och ordföranden på SöderS gå igenom kontraktet mellan SöderS och Metro Student. Vi ger ut SODA tillsammans.

Efter det blir det genomgång och förberedelser med den bästa Michelle och en tjej som heter Camilla inför mina utlandsstudier i Limerick, Irland i höst.

Lunch med Fredrik Söder.

Eftermiddagen ska uttnyttjas till att arbeta med West Magazine.

Dagen avslutas med thaipass på fighter centre.

Tuff dag, bra dag.

Nattliga funderingar

Gör ingenting halvvägs.

Du har ett liv, slösa inte bort det på att vara en halvfull männska. Du har ingen aning när den där hjärtinfarkten, bilen eller pianot dödar dig.

Ska du arbeta se då till att du arbetar röven av dig. Trivs du inte med ditt kneg så får du lov att sluta.

Om du har en åsikt, se till så att du står för den. Våga färga världen i svart och vitt. Utan nyanser kanske du uppfattas som radikal men du kommer aldrig någonsin råka ut för en tråkig middagskonversation.

Hatar du någon måste du hata honom med brinnande intensitet. Men kom ihåg att du är alltid är likvärdig med din fiende. Du definieras av honom och han av dig.

Älskar du någon, älska dem med hela ditt hjärta. Varken du eller personen du älskar förtjänar något mindre. Strö rosor framför fötterna på henne, se till så att hon alltid vet att du finns där. Var toppenbra.

Det blev bättre

Ja, nu har jag kommit tillbaka från Kant-seminariet. Det var klart bättre än det förra. Mer strukturerat. Att vissa i gruppen hade en faschination för att diskutera helt ovidkommande saker som Greenpeace, Rädda Barnen och feminism drog ner betyget något, men på det stora hela tycker jag att detta var ett klart steg framåt för seminarieledaren. Det bör nämnas att de ovan nämnda grejerna är ovidkommande på ett Kant-seminarium, inte annars.

Nu är det bara dags att

Strax blir det Kant

Om ungefär tjugo minuter så ska jag ha ett seminarium om Immanuel Kant. Jag gillar Kant, han är intressant. Trots detta känner jag mig grymt omotiverad. Detta beror antagligen på att seminarieledaren förra veckan var grymt trist och oskillad när det gäller att leda ett seminarium.

Det resulterade i att tjugo personer satt som fågelholkar, tysta och gapandes. Detta samtidigt som en liten grupp med för hög kvasiintellektuell svansföring för sitt eget bästa snackade på om saker som inte riktigt hörde till ämnet.

Det hela blev inte bättre av att Harrys Bokhandel, den affären där vi köper kurslittarturen på Södertörns Högskola, inte hade fått in kurslitteraturen, något som kursansvarige var fullt medveten om. Ändå så referades det till avhandlingen utan att förklara vad det var man talade om. Exkluderande och kasst.

Detta hade i och för sig varit förståligt eftersom detta inte var den ordinarie föreläsaren. Men det verkar inte som att han och huvudföreläsaren har diskuterat sinnsemellan vad den andre gjort.

Jag hoppas att det blir bättre idag.

Antagligen världens bästa blogg

Antagligen världens bästa blogg.

http://kimjongillookingatthings.tumblr.com/

Me hearties

Fortfarande på de sju haven!(Eller i alla fall på Östersjön) Hold on me hearties yo ho!!!

I'm on a boat


Fett som chips

Om ungefär tio timmar kommer jag att befinna mig på Östersjön. I mitt sällskap kommer jag att ha över 500 högskolestudenter som alla har två mål: supa och slåss!

Det kommer att bli najs. Fett najs. OLWfettnajs!!!


THE PARTY

Läser Håkan Juholts linjetal. Av någon anledning läser jag hela tiden partivänner som PARTYVÄNNER!!!

Spontant känner jag att detta tal är mer agitatoriskt menat. Det känns om att Supermario Juholt satsar mer på att värva anhängare i partiet (partyt) än att koncist formulera vad han verkligen vill göra för att vinna mot Reinfelt i valet 2014.

Skatteverkets idioti

Skatteverket skickar ett brev till mig. I brevet står det att de vill ha mitt lägenhetsnummer till folkbokföringen. Hur skickar de brevet?
Med posten.
Hur säkerställer skatteverket att brevet kommer fram?
De skriver adressen, inkluderat lägenhetsnumret på kuvertet!

Uppenbarligen är det inte bara på SJ som tränade apor kan få jobb.

6 mimare och 6 levande hästar

Är just hemkommen efter en toppenkväll med syskonen Olsson med respektive. Vi inledde kvällen med att äta middag för att sedan se på deras morbrors nya nygammla pjäs 6 mimare och 6 levande hästar. Det var ett visuellt mästerverk. Samspelet mellan de stora djuren och de små mimarna var fantastiskt. Och då tycker jag ändå att mimare är en onödig konstform!

Det inleddande tricket när mimarna utgör en mänsklig våg/hästflock påminde mig dock lite väl mycket om den första säsongen av The Walking Dead.

Något annat jag funderade på var hur många ponnyplayfantaster som fanns i publiken.

Hur som helst så var det en mycket trevlig pjäs.

Vi avslutade kvällen med en öl på en irländsk pub uppe vid handels. Själv drack jag en guiness. Måste ju bygga upp vanan innan jag åker till Stab City i höst.

Min kompis Sophia

Jag gillar att jag har förmågan att få folk att testa nya saker. Ta min kompis Sophia till exempel.
Genom min extraordinära förmåga så har jag fått henne att testa och älska Doctor who.
Kolla in hennes blogg!

Ännu en känga till Sverigedemokraterna

Lyssnade just på P3-programmet Tankesmedjans fem tips till Sverigedemokraterna.

Skrattade hjärtligt så här på ensam på morgonen.


Kristdemokraterna

Hehe hittade den här gamla godingen. Håll till godo.


Dilemma

Hm har blivit erbjuden sommarjobb på Moore och ska på anställningsintervju på Bohusläningen.

Frågan är vad som är bäst.

På Moore skulle jag antagligen få göra intressanta reportage, träffa intressanta festmänniskor och få möjligheten att stanna i Stockholm i sommar.

Å andra sidan så ser det antagligen inte jättebra ut på CV:t om jag tar ett jobb på en typisk grabbtidning. Men å tredje sidan så fungerade det ju för en av författarna till boken 90talet.se – eller vem fan komponerade modemljudet?
Och sedan så måste jag ju komma ihåg Mick Jaggers ord:

"The summer is here and the time is right..."

I och för sig så skrev han om revolution men wtf.

På Bohusläningen hade jag med största sannolikhet fått chansen att göra ordentliga journalistgrejer, arbeta på en riktigt lokalredaktion och skaffa mig erfarenheter som skulle hjälpa mig att nå målet: en fast anställning på Dagens Nyheter. Men det innebär å andra sidan att jag inte får spendera sommaren i Stockholm. Å tredje sidan så skulle jag antagligen ha väldigt kul och få möjligheten att träffa gamla vänner i Grebbestad och i Göteborg. För att inte tala om att jag hade fått fiska och åka ut på havet och bara ha det najs.






Kass motivation

Har ätit pizza, godis och druckit läsk. Känner mig rultig och trött. Motivationen är i botten och jag vill hitta på något. Men nej, så blir det inte. Istället sitter jag och glor på serier och läser tidningar.

Illa

Party poopers – och hur du känner igen dem

Fest.

Efter en hård arbetsvecka är det dags att ta igen sig med kalla drinkar i goda vänners sällskap. Kanske ska ni dra ut eller så ska ni dra vidare till en skön hemmafest. Men oavsett om vad ni ska hitta på så finns det vissa människor som alltid är i vägen för den funkadeliska ramones/James Brown/The Hivesfesten som ni förtjänar.

De kallas party poopers och skiter ner stämningen till Landskronas nivå. Som den goda samariten jag är har jag sammanställt en liten guide till hur du känner igen dem. Kan du se farorna kan du undvika att förlora din buzz.

Rödvinskommunisten
Med en frilla, klädstil och vokabulär som är som hämtad från 70-talet tar rödvinskommunisten alla chanser han kan till att diskutera borgarnas förtryck av den vanliga knegaren. Han, för det är ofta en han, är politiskt inkorrekt på ett politiskt korrekt sätt. Får han en chans att öppna käften så kommer du att få en seg sörja av uttryck i ditt ansikte. Du känner igen honom på att han använder ord som "facket", "borgarpacket", "och "rättvisa". Andra indikatorer är hans vurmande för Tage Danielsson, progg och svensk samtida folkmusik.

Svennebananalfan
Som 15-åring var svennebananalfan killen som slirade runt på skolgården med sin moppe, drack sig redlös på helgerna och knullade med nerpissade tjejer i buskarna. Fick han inte ligga så slog han. Sorgligt nog har inte mycket hänt sedan dess. Svennebananalfan dricker sig fortfarande redlös och försöker att lima på tjejer. Dessvärre, för honom, så är hans liggfrekevens kraftigt reducerad. Detta hanterar svennebananalfan på två sätt. Antingen så börjar han snacka med folk och droppar åsikter som hör hemme på Sverigedemokraternas parikongress ellet så muckar han gräl. Du känner igen honom på att har på sig en ny Ed Hardy t-shirt och att han ständigt har en ny Falcon export i handen.

Lipsilen
Festen har just kommit igång när lipsilen plötsligt börjar bölla och formulerar konstateranden som "ingen förstår mig." Till skillnad mot de två föregående partyskitarna så är lipsilen inte hållen till något specifikt kön. Vill du undvika att behöva sitta i tre timmar och försöka trösta lipsilen så ska du kolla efter ärrvävnad, Joy divisionreferenser och en oförmåga att se folk i ögonen.

Gitarristen
Han, för även detta är en han, kan spela Wonderwall på gitarr. Och han gör det gärna länge och väl. Så man stänger av musiken och lyssnar på glada poplåtar och sorgsna ballader i tre timmar istället för att bygga upp stämningen till dess cresendo. Till skillnad mot de tidigare så är han svår att känna igen, bortsett från att han verkar snäll och gullig.



Krystad konversation

Uträttade som bäst mina naturbehov när jag fick ett väldigt viktigt samtal. Eftersom jag inte hade något val så svarade jag. Det var lite ansträngande att föra en konversation samtidigt som jag höll upp byoxorna med näven. Lite krystat så där.

Veckans spark mot SD


Alexander Bard

Jag gillar Alexander Bard. Faktiskt. Han är en otroligt intelligent, förståndig kille. Att han sedan inte har någon klädstil och ett skägg som jag är avundsjuk på hör liksom inte till saken.
När jag läste hans bok Nätokraterna så kom jag hela tiden på mig själv med att föra anteckningar. Även om jag inte håller med honom i allt så är han fantastiskt intelligent och när han argumenterar så har han alltid väl grundade argument för sina åsikter.


Kaizers Orchestra ikväll!!!

Ikväll ska jag gå och kolla på Kaizers Orchestra på Debaser. Sjukt najs!!!

Det känns som ett riktigt bra avslut på en tung arbetsvecka. Jag har under den här veckan gjort frilansuppdrag både åt Metro Karriär och åt Södertörns Högskola. Den nyfikna kan läsa resultatet för det jag gjorde för Metro den 6 april.

Just nu sitter jag och pillar med West Magazine. Du följer väl West Magazines blogg?

Ledtrådarna för dig som bara väntar på sommarens magasinupplevelse är kärlek, cash och elegans.

Fram tills dess så får ni hålla till godo med lite ljuv musik från Kaizers Orchestra.

Trevlig Helg!


Minns du denna?

Det roliga är att det inte är sååå långt ifrån verkligheten.


Vakna upp nummer 7!

Det sista tipset för att komma upp på morgonen är ganska uppenbart:

Gå och lägg dig i tid!

Det var allt. Nästa vecka blir det ett helt annat ämne.

The return of the hundskit.

Under tidigare blogginlägg har jag uttryckt min avsky för hundägare som låter sina små kräck springa fritt. Nu har jag en anledning att återkomma till dem. Hundägare menar jag.

Hur kommer det sig att människor som till vardags lyckas göra sitt arbete, betala sina räkningar och vara någorlunda funktionella i denna postmoderna tid kan tappa allt sinne för rätt och fel när det kommer till sina fyrbenta bästa vänner?

De låter dem springa löst, tar upp hela trotteoaren och under vintern så skiter de i hundskiten.

Hur vet jag att de skiter i hundbajset?

Jo, för att nu när snön smälter så är det ta mig fan hundbajs överallt. Det sm göms i snö får mina skor att lukta illa. Jävla människor.

Vakna upp nummer 6!

Tips nummer 6: Träna.

Tränar du så blir du piggare. Det är vad jag gör. Och eftersom du, min trogne läsare följer denna helt fantastiskt stora blogg så kommer du härmed att börja göra det samma.


Vakna upp nummer 5!

Tips nummer 5:

Ha inga persienner framför fönstret. Att få solljus i fejjan räcker gott och väl när man ska upp och hoppa. Så skippa gardinerna och vakna upp!

Vakna upp nummer 4!

 
Jag har talat om det tidigare, vikten av att hålla en rutin. Att ha en rutin för när man ska vakna är inget undantag. Jag brukar sätta min klocka på 06.30. För det mesta brukar det räcka för att jag ska vara ute och spriga vid 07.00.
Det gör även att jag vaknar senast vid åttatiden när jag väl är ledig. Inga dagar försvinner.

De döda tar en promenad

Har kollat in några avsnitt av den nya tv-serien The Walking Dead.

Riktigt bra zombieserie.


Att välja sitt förflutna

Jag gräver bort mitt förflutna, döljer vem jag var, hur jag såg ut och rörde mig. Jag tar bort skavankerna och den bristande karaktären. Inget som inte är acceptabelt finns kvar.

Vad jag gör?

Sållar bort bilder på Facebook.

Alla bilder där jag dricker öl, sprit vin taggar jag av. Finns det foton som är tagna i konstiga perspektiv så försvinner de.

Jag raderar mig själv. Det är en form av censur. Framför allt så är det en investering för om jag vill kunna fortsätta att hålla mitt privata liv privat.

Samtidigt så är det en investering i min framtid. Genom att dölja icke önskvärda aspekter av mitt förflutna så säkrar jag att en arbetsgivare kanske ser på mig med lite gladare ögon.

En intressant sak jag har lagt märke till är att jag inte är den enda som har fått den här idén. På många av bilderna så var jag den enda som var taggad. Det är alltså inte bara jag som döljer att jag festade en del i min ungdom, hade konstiga frisyrer och dansade hela natten lång.

Kanske håller vi på att bli vuxna.

Wake up!

Nummer tre på uppvakningslistan behöver ingen närmare presentation.

Hummer, vänner och vin

För två veckor sedan var jag en dålig kompis. Jag hade lovat min gode vän Joakim att vi skulle hänga, men totalt glömt bort det och bokat in annat.

För att kompensera detta beslutad jag mig för att bjuda över Joakim och hans flickvän Jenny på middag.

Eftersom jag hade fyra hummrar i frysen sedan familjens hummerfiske i höstas så tyckte jag att detta var ett ypperligt tillfälle att tillaga lite schysst krubb. Lyxa till det på en tisdag.

Så till tisdagsmiddag blev de bjudna på svampsoppa till förätt och vitvinsmarinerad hummer till huvudrätt. Som lite tilltugg hade jag köpt tre hekto räkor, Guinessost och bröd. Yummy in my tummy.

Riktigt trevligt tycker jag.

Nu blir det natten.

Imorgon är det resten av livet.


Spänn hjälmen!

Jag fortsätter med nästa tips till hur man vaknar på morgonen med denna röjarlåt från Lillasyster. De första orden säger allt. "Vakna upp! Ta en shot! Spänn hjälmen!"
Det är någonting med ord formulerade i imperativ och gastat över skrickande gitarrer som genljuder vackert inom mig. Anyway: mycket nöje!

Sommarsex, alkoholism och incest

Jag älskar det journalistiska uppdraget!

På vilket annat jobb skulle man inom loppet av tre timmar ha gått från söka upp neurokemiska forskare, till att läsa om otrohet till att kolla upp systembolagets försäljningsstatistik?

Mitt uppdrag den här veckan är att skriva ett reportage om kärlek. Inte vilken kärlek som helst utan sommarkärlek.

Vi snackar snokande i sommarflörtens diskurs. Frågeställningen som ska besvaras är: varför blir vi förälskade på sommaren?

Resultatet kommer ni att kunna läsa i sommarens upplaga av West Magazine.

Just nu räcker det dock med att säga att min research är lite underlig. Djup, men underlig.
Bara det faktum att jag skriver om sommaren när det fortfarande är minusgrader på nätterna och snön ligger kvar på marken är lite udda.  

Men sedan så hittar jag sådana här trevliga citat:

"...har man som barn varit utsatt för sexuella övergrepp, eller att kontakten med någon vuxen i barnets närhet har haft incestuös laddning även om inget konkret har hänt, så kommer det att hämma barnets utveckling och kan innebära att det blir svårare som vuxen att njuta av sex."

På tre timmar så har jag alltså läst om sex, alkoholism, incest och otrohet. Och detta som skulle vara så oskyldigt.
Hur ska detta sluta?

Läs West Magazine i sommar och ta reda på det!


Vakna upp!

Den  här veckan tänkte jag att jag kunde tipsa om hur man vaknar på morgonen. Låt mig börja med en video som verkligen ger tittaren känslan av att kunna allt. Efter att ha sett videon så kommer du veta att den här dagen kommer att bli din personliga slav. Enjoy! 

Fortsatt datorkrångel

Eftersom min dator kraschade i förra veckan så är jag tvingad att använda min gamla Dell från 2006. Det är skrämmande. Den är så gammal att word inte erkänner att "internet" är ett riktigt ord.

I förra veckan reklamerade jag min mac eftersom det var någon som var vänlig nog att upplysa mig om att jag har rätt att göra det enligt konsumentskyddslagen. Nu har det visat sig att min reklamation inte gick igenom. Så nu måste jag köpa en ny dator likförbannat.

Känns illa.


Better times

The Daily Show With Jon Stewart Mon - Thurs 11p / 10c
Even Better Than the Real Thing
www.thedailyshow.com
Daily Show Full Episodes Political Humor & Satire Blog The Daily Show on Facebook

RSS 2.0