Stackars Reinfeldt

Det kan inte vara lätt att behöva debattera mot Jimmy Åkesson. Här försöker Sverigedemokraterna partiledare ifrågasätta varför svenskar inte inkluderas i lagen om hets mot folkgrupp. Problemet är bara att en sådan lagstiftning existerar.

I brottsbalken 16 kap. 8 § så gäller brottet hets mot folkgrupp skydd mot kränkning på grund av nationalitet, ras, trosbekännelse, etnicitet och sexuell läggning.

Om inte det räcker så finns det även ett skydd mot ärekränkning i brottsbalken. Närmare bestämt i 5 kap.

Så jag tycker synd om Fredrik Reinfeldt som måste föra en ickedebatt för att Jimmy ska få stå och ljuga i riksdagen.


Jag känner igen killen från skolgården


Otroligt intressant


10 centimeter

Jag har hört hört att ett genomsnittsrövhål kan utvidgas till en decimeter i diameter. Idag har apple bevisat att det är sant.

Jag gillar mac-datorer. De är lättanvända, snygga och sköna att arbeta i. Dessutom förmedlar de för förbipasserande att användaren är en kille som är seriös, på G och populärkulturellt medveten. Med andra ord: den kommunicerar att man jobbar inom media.

Så om jag vill ha en dator så vill jag ha en mac.

Som en del av er redan vet så kraschade min älskade macbook i tisdags. Efter att ha fått reda på att min garanti gått ut och att min hemförsäkring inte täckte reperationerna så fick jag reda på att det skulle kosta 6 489 kronor att laga datorn. Och då skulle jag ändå inte ha en garanti. Det betyder att om datorn gick sönder igen så skulle jag inte vara garanterad att få den reparerad.

Så jag måste köpa en ny dator.

Eftersom jag har program för närmare 5 000 kronor (adobe creative suit CS4 och Microsoft Office) som endast fungerade på mac så är jag tvungen att köpan en ny mac om jag inte ville att de pengarna skulle vara helt onödigt utlagda. Och så gillar jag att arbeta i Mac.

Så en ny Mac måste införskaffas. Priset för den nya Macen var acceptabelt och går på min lön från West Magazine. Det som inte är helt okej är att treårsgarantin kostar två laxar. Om jag inte köper garantin så räker garantin bara ett år.

Jag tänker ha den längre än så.


Jag skrev förut att den här dagen skulle handla om våldtäkter och det har den gjort. Det kanske inte har varit forskning det handlat om. Istället så är det jag som fick känna mig som en thailändsk pojke.

Våldtagen

Idag handlar det bara om våldtäkter. När Stockholm Stadsarkiv kör igång sin telefonväxel så kommer jag att vara först ut med min fråga: hur hittar jag våldäktsåtal från 1960?

Men varför vill jag gotta ner mig i ett sådant ämne? Vad hade Freud sagt?

Jo, det är nämnligen så att jag håller på och arbetar med min b-uppsats i idéhistoria. För att försöka bevar mina rättssociologiska kunskaper från Lund så tänkte jag att jag skulle arbeta med någonting inom rättsväsendet. Och då tyckte jag att våldäkter verkade vara ett intressant ämne.

Och vad skulle då Freud säga?

Ja, antagligen något om min mamma. Freud var lite underlig på det sättet.



Nirvana - Rape Me
Uploaded by djoik. - Music videos, artist interviews, concerts and more.

Allting är så post

Idag påbörjades en ny era. Idag hände det. Idag fick jag äntligen något att göra på idéhistorian.

I den delkursen jag började idag så handlar det om politik och modern kulturfilosofi.

Så jävla najs!

Det enda jag undrar över är varför allting ska vara så efter/post i dagens samhälle.

Allting är postkolonialism, postliberalism, postkapitalism, postmodernism, etc.

Hur skulle det fungera om man beskrev sitt liv på det sättet?

Man är så postgrundskolan, postfull och postförhållanden. Varför ska man identifiera något med vad det var innan och inte med vad det är?

Underligt.


Machelvete!

Igår så dog min ibook helt plötsligt. I ena sekunden låg jag och tittade på Batman Begins. I nästa var skärmen svart.

Min första tanke var att batteriet var slut. Lite underligt i och för sig eftersom varningsskylten inte poppade upp bad mig ladda. Men jag tänkte det i alla fall. 

Så under natten har jag låtit datorn ladda och hoppats på det bästa. Men nej.

När jag trycker på startknappen hörs de vanliga ljuden, jag ser att ström kommer till skärmen och sedan händer det. Datorn låter som en gnyende hund som säger "nä" och totaldör.

Så nu sitter jag här på min gamla delldator från stenåldern och svär. Det jävligaste är att garantin på macen har gått ut med över ett halvår så jag är inte garanterad grattissupport utan måste, om det är ett allvarligt problem, betala över 1000 spänn för att få min dator fixad.

Surt. Fan.

Fuck.


Like a Boss

Jag är chefredaktör för SODA, SöderS studenttidning. Vad innebär det?

Jo, att jag får köra ut tidningar och jaga människor. Det är kul. Riktigt kul.


Nyttig dokumentär



Att förstå andra


Han förstod dem inte. Det var något i sättet som de rörde sig, talade, levde. Det var som att de inte kände ångesten, vreden, äcklet eller åtminstone som att de kunde dölja det. Han förstod inte att det kanske var så att de inte kände som han.

Möjligheten hade självklart fallit honom in, men han hade förkastat den. Ingen kunde må bra i sig själv. Varför skulle alla annars söka bekräftelse hos alla andra? Varför klädde både män och kvinnor sig annars för att bli dömda?

Det finns inget annat skäl till att köpa nya kläder medan de gamla fortfarande var funktionella, klippa håret medan det fortfarande inte fastnade i saker och tala med andra människor om man inte hade ett syfte. Folk vill bli sedda

Han förstod dem inte.

En gång i veckan rakade han huvudet och ansiktet. Inte för att uppfylla något estetiskt skäl, utan för hygieniska.

Hans kläder var svarta för att färgen dolde fläckar bättre.

Folk tyckte att han verkade aggressiv, introvert, självcentrerad.

Han tyckte att de var galna och ytliga.

Men så förstod han dem inte heller.


Kristen nationalism

Islamofobi.

Ordet är nytt. Det existerande inte för några år sedan. Min upplaga av Word har inte med det i sin ordlista. Kort sagt så handlar ordet om att den som har det är kritisk till muslimer, deras tro och de attribut som man associerar med islam. Det bör även tillägas att flera av dessa attribut är föreställda, påhittade. Det finns ett annat ord som skulle passa in: kulturrasism.

Eller kort och gott: rasism.

För det är vad det handlar om. Rasism.


I Sverige har ordet islamofobi ofta gott hand i hand med ett annat ord: Sverigedemokraterna. Bröderna Kent och Ted Ekeroth är bägge riksdagsledamoter för partiet. Den förre är partiets internationelle sekreterare, den senare

Ted Ekeroth för på sin hemsida en kamp mot islam. Den nyfikne kan bland annat läsa att han anser att islams "utbredning är det största hotet mot frihet, demokrati, kvinnors rättigheter, framgång och välstånd."

Ett sätt att vinna sympatier för de här helt vansinga åsikterna är att göra muslimer till de andra, de som inte är som oss. För att skapa den här bilden så försöker man att skapa en bild av ett homogent Sverige som endast har ett kristet kulturarv.

Enligt Sverigedemokraterna ska Sverige vara ett kristet land där alla äter fläsk och går i kyrkan på skolavslutningarna.

I Danmark så har man, efter påtryckningar från Sverigedemokraternas allierade Danskt Folkeparti, tagit ytterliggare steg på vägen. Där ska nämnligen public service-radion DR förmedla det danska kristna kulturarvet.

För mig är det en skrämmande tanke. Och jag hoppas att vi har en lång väg att gå innan något liknande händer i Sverige.

Så jävla irriterande

Gymmet har varit överfullt de senaste gångerna jag har gått dit för att träna. Små lallande börsnissar, fjortisar och skatepojkar i microfleecekläder som fjantat runt mellan de olika stationerna.

Det är otroligt nervrerande. Jag vill bara gå dit, göra mina set och gå hem för att sitta i min ensamhet. Men nej. Istället så måste jag navigera mellan maskinerna, vänta och vara frustrerad medan folk som inte kan träna effektiv tar tjugo minuter på sig att göra ett set.

Så jävla irriterande.

Hmm relevant?


Staden


Jag står hundra meter, hundra år, ovanför marken. Genom rutorna kan jag se en galax av ljus. Neonskyltar och gatlyktor bränner hål i mörkret. Små jordliga stjärnor i olika färger. Ett universum.

Staden.

Tusentals människor är sammanpressade på en liten yta. De lever sina liv. Födds, knullar och dör.
Härifrån ser de ut som myror. Deras kött smakar antagligen som kyckling.

Det är så här det måste kännas att vara en gud.

Runt mig dricker löneslavar i vita skjortor och powerslipsar drinkar, lageröl och vin. Rymdåldersapor som självmedicinerar etanol efter miljoner år av evolution.
Gin och tonic. Shiraz. Cosmopolitan. Guiness.

Kvinnor i slimade klänningar skrattar gällt åt något skämt. Och jag är uttråkad.

Förr så fick man röka på sådana här ställen. Sedan införde staten ett förbud mot rökning på nattklubbar, krogar och restauranger.

Det känns som att en del av charmen av sådana här ställen försvinner när man inte längre kan tända en cigg. På sådana här ställen är det särskilt tydligt. För kunde man åskilja sådana här ställen från knegarnas pubar. Nu räcker inte längre utsmyckningarna. Det luktar ändå fjärt, svett och skam.


Fel rövhål på fel plats

Han gör konstiga ljud när han öppnar käften. Det låter lite grann som en fjärt, du vet, en sådan där dov en som man klämmer av mot en soffa.

Det är inte det att han är korkad. För det är han inte. Men han är socialt inkompetent, ostrategisk och kort sagt fel person på fel plats.

Han är personen som bara säger fel saker, gör dumma grejer och som är en stor anledning till organisationens trögrörlighet.

Vem är han för dig?

Varför...

... blir jag jämt sugen på whisky när jag tittar på Mad Men?

... är det alltid för tidigt, oavsett när man vaknar?

... blir jag sugen att spela fotboll när jag ser små hundar springa löst?

...är kött så dyrt när det är så gott?

... är kaffet snart slut?

Den moderna mannen

Bibi är arg. Jättearg. På hennes favoritcafé, Sturekatten på Riddargatan i Stockholm så sitter det nämligen massa människor med datorer. Och det är anledningen känner sig arg. Hon är så arg att hon skriver en insändare till Metro där hon klagar över personerna med sina trådlösa uppkopplingar.

 

Jag tycker att det är jätteroligt.

 

Särskilt eftersom hon sedan övergår till att skriva att det ”var illa nog när mobiltelefonerna spred sig som en egoismens farsot över landet…”.

 

Jag tror att lilla Bibi inte hänger med i utvecklingen. De som sitter på caféer och arbetar brukar i mina ögon vara just så stressade som de verkar. De måste nämligen, du vet, jobba för att ta sig fram i livet.

 

Hon skriver även:

 

”Du har inte så bråttom som du tror, du kan vnta tills du kommer hem. Det kunde du förut, har du glömt det.”

 

Nej Bibi, vi har inte glömt det. Men detta är nu. Idag är tekniken snabbare, deadline är alltid tätt inpå och saker ska helst vara gjorda igår. De som inte är med på de tåget kommer att halka efter. Vi som sitter och arbetar på caféer är de som klarar oss i detta postmoderna, högteknologiska paradigm.

 

Så lilla Bibi: HÅLL KÄFTEN!


RSS 2.0