Facebookovanor som måste dö!

En människa du knappt känner berättar att hon mår piss, att hennes läkarbesök gick bra och att hennes nyckläckta avkomma håller henne vaken om nätterna. Eller så skricker en annan ytlig bekant till dig att ikväll så ska han minsann supa till. "Yeah!"


Facebook är full av människor du inte känner, personer som du har träffat en handfull gånger och som du är mer bekant än vän med. Du har inget emot dem. Oftast så tycker du faktiskt att de är helt okej. Men så är det de där sakerna de gör, den där informationen som de bara måste dela med sig av som du faktiskt skiter i!
Facebook är ett utmärkt sätt att marknadsföra sig själv. Man kan välja att visa upp sig själv från sin bästa sida. Dessvärre finns det en del förvånansvärt ovanliga åkommor som ansiktsbokare har.


Sluta klaga

"You are not a beautiful and unique snowflake.  You are the same decaying organic matter as everyone else, and we are all part of the same compost pile."  - Chuck Palahniuk Fight Club
Alla har vi det jobbigt. Men vi behöver inte påminna varandra om det. Framför allt inte när det bara är vardagens apati som man inte klarar av. Att klaga över att tentan är för svår, chefen för elak eller för att kvinnan inte vill ha en är bara pinsamt.


Berätta inte om vardagen
Vardagen är inte intressant. Inte ens Lemmy Kilmeister eller Ozzy Osbourne är särskilt rolig när de bara gör sitt jobb. En god nyhet är en aktuell och spännande nyhet. Det ska vara något oförutsägbart, något som sliter folk från vardagen. Att du har gått och köpt aloeverakräm till  för dina fötter är inte intressant någon.


Musiktipsande – Om alla tipsar om samma skiva
De senaste veckorna har flera personer som jag är kompisar med på ansiktsboken lagt upp länkar till låtar på Veronica Maggios senaste skiva. Jag håller med dem om att skivan fångar utelivets banalitet, känslor och uppgivenhet på ett fantastiskt ärligt, utlämnande, underbart sätt. Men jag behöver inte bli upplyst om det av varje fomme med ett Spotifykonto!


Komplimangsfiske
"Jag vet inte om jag orkar det här." "Hur ska jag klara av att skriva en b-uppsats i religion?"
Kommentarer som liknar de ovan är bara tragiskt fiske efter komplimanger. Personen som skrivit det vill bara att någon ska berätta för dem vilken fantastisk person de är. Det kommunicerar bara svaghet. Inget annat.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0