Vad kan du förvänta dig av en pingstvän?

 

Tänk dig en flicka som just har börjat sexan. När hon går och lägger sig hoppas hon på att hennes pappa inte ska komma in till henne. Hon vill inte att han ska ta på henne, tvinga henne att göra saker. Tänk dig hur hans barn växer i hennes mage. Tänk dig att myndigheterna får upp ögonen för hennes situation. Fadern döms, sätts i fängelse och flickan får en möjlighet att leva ett nytt liv.

 

Hade kristdemokraterna fått som de velat hade hon inte kunnat göra en abort utan hade fått leva med konsekvensen av övergreppet. Hon hade fått föda sin egen halvbror för att hennes pappa våldtog henne.

 

I dagarna har kristdemokraterna haft sitt riksting. Det stora samtalsämnet på stormötet var, enligt Aftonbladet, sex. Det i sig är inte särskilt underligt, religiösa fantaiker lägger ju trots allt stor vikt vid att diskutera vem som får knulla med vem och vad man gör av konsekvenserna. Kyrkan har ju i alla tider strävat efter att kontrollera reproduktionen., det vill säga barnafödandet. Att kristdemokraterna står för en sexualpolitk som hör hemma på 1800-talet är varken konstigt eller en nyhet.

 

Under rikstinget var som vanligt abortfrågan uppe för diskussion. Flera kristdemokrater vill att det ska bli svårare för kvinnor att göra abort. De jämförde det uppenbarligen med Tredje rikets folkmord. Jag håller inte med dem.

 

Jag är en ganska logisk individ. Det som inte går att se, vare sig det är en gud eller en potentiell människa, har för mig inte lika mycket vikt som de individerna som existerar i detta nu. I valet mellan en klump celler och levande, tänkande, vuxen individ är valet enkelt. För mig.

 

Att kristdemokraterna uppenbarligen vill förminska kvinnors rätt att bestämma över sina egna kroppar tycker jag är elakt, ondskefullt och trångsynt. Fast med tanke på att partiet har sina rötter och sin största väljarandel bland kristna fundamentalister  så är det inte särskilt förvånande. Vad kan du egentligen förvänta dig av en pingstvän?

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0