Guns don't kill people...


Desert Eagle.50 är världens kraftfullaste handeldsvapen. Det är inte en pistol, det är en luftvärnskanon. Ur en militär synpunkt är denna israeliska pickadoll ett skitvapen. Det väger mycket, är obalanserat och har en jävla rekyl. Men fan vad roligt vapen det var att skjuta!

 

Min storebror ska gifta sig på lördag. Han har hittat en kvinna som gör honom lycklig och som får honom att bli så där care bear-gullig. Det är bra. Ett bröllop betyder även att en svensexa måste annordnas.

 

Redan i början av planeringen så insåg vi att detta inte skulle bli någon vanlig förlöjligande svensexa å la svennebanan. Visst hade det varit kul att klä upp storebror i en one-piece och få honom att sälja sig själv på Malmskillnadsgatan, men det hade antagligen inte varit så kul för honom.

 

Istället blev det en minutiöst planerad manlig helg i Tallinn. På schemat stod cigarrökning, alkohol- och köttkonsumtion och skjutvapen. Storebror hade ingen aning.

 

Själva skjutandet skedde under dag två. Då hade vi redan spenderat ett dygn i Tallinn, bekantat oss med den estländska huvudstaden och dess invånare, ätit björnkorv på en medeltidsrestaurang, samt druckit hutlösa men försvarbara kvantiteter alkohol. Detta innebär att det var ett ganska mört gäng som iklädda snyggaste sviderna fick ta del av Tactical Shooting centres maffiapacket.

 

Packetet innebar att vi fick skjuta alla vapen som är kända från maffiafilmer och som de organiserade gängen använder i verkligheten.

 

Vi upptäckte otippad sidoeffekt: att skjuta pistol botar baksmällor.


Storebror fick dessutom göra något som vi andra inte gjorde: tömma ett magasin på en AK 47:a. Det flinet han hade alltså. Det var som att se ett barn som just har fått ett Playstation i julklapp.  Öra-till-öra-leende och lyckliga ögon.

 

An ape with a gun!

 

Resten berättar jag inte. Det är en sak mellan mig och pojkarna med vapen.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0